pátek 23. dubna 2021

Blaník

Dnes sem dám vzpomínku na Blaník. Jeli jsme tam vícekrát, ale nejvíc se mi tu líbilo zjara, kdy je vidět  daleko...Ačkoli jsme nepotkali Blanické rytíře ani jednou, byli jsme na Blaníku spokojení, především nás těšilo rozhlížet se ze zdejší neobvyklé rozhledny.

Milé KOČKY, 

také okolí Blaníku skýtá mnohá cestovatelská lákadla a to si pište, že odtud budete odjíždět s pocitem, že se sem rády vrátíte. Pro jistotu uvedu: stojí za to zajet si i na nedaleký hrad Šelmberk a do Mladé Vožice, případně navštívit Vlašim, zdejší zámecký park.

( jednou jsme byli v Českém Štemberku na malé dovolené a na Blaník jsme jeli na kolech a to nebyl dobrý nápad vracet se až potmě! dodnes z toho mám husí kůži...)









Pozorným čtenářům neunikne, že jsme na dovolené jezdili podezřele často, ale to tak není, pracovala jsem v pondělí a ve středu celý den až do večera, v út do odpoledne a ve čt do oběda, pak jsem měla volno ( posledních 6 a půl roku před důchodem ). A tak jsem využila mnohé dny od čt do neděle na malé dovči. Místo cigaret a alkoholu jsme kupovali benzín a vstupenky na hrady a zámky, hihi.