středa 20. září 2023

Je to k nevíře

 Milé KOČKY, už jsem zase trajdala....ono se to nezdá, ale na dny 15.9. - 17.9.2023 - což byl pátek, sobota a neděle - jsme s Janou měly už delší dobu zaplacený zájezd na hrady Moravy a Slovenska, já jsem byla po léčbě a nebylo mi ještě ve čt dobře, nakonec jsem to ale zvládla, počasí bylo krásné a vše se povedlo, jak mělo:

vyjeli jsme z Prahy v sedm ráno, první zastavení bylo u Mohyly míru u Slavkova, pokračovalo se na hrad Buchlov a později jsme si dopřáli další komentovanou prohlídku na Velehradu. Nocleh jsme měli v pěkném ubytování v Uherském Hradišti.Druhý den, po vydatné snídani, se pokračovalo do Trenčína a zde nás čekala komentovaná prohlídka hradu a později rozprch po městě. Další program byl hrad či zámek v Bojnici ( někteří zájemci se i koupali v termálech ) a ubytování nás čekalo v pěkném hotelu ve Zvolenu, v neděli ráno ještě před snídaní jsem si zašla pofotit náměstí a hradozámek - pouze zvenku. Poté jsme odjeli do Kremnice, tady nás čekala návštěva katedrály a hradu, Muzea a také posezení v kavárně. Odtud už se jelo do Nitry, kde opět komentovaná prohlídka katedrály a Muzea a pokladnice. A co myslíte? Následovala cesta do Bratislavy, Brna a Prahy, zbytek účastníků pokračoval ještě do Slaného ...a my pěkně domů. Určitě se postupně o své dojmy podělím s vámi, Nitru jsem si velmi přála vidět.

Z toho důvodu, že jsem tu pár dní nebyla, nemohla jsem na komentáře reagovat, ale určitě to časem napravím. 

K mohyle: Bitva tří císařů - tolik zmařených lidských životů a papaláši, jako vždy, se pak někde spolu při doutníku a koňaku poplácali po zádech?



návrší, odkud se nejspíš Napoleon rozhlížel:



Hrad Buchlov:











přes okno: mají tam zvláštní tabule skla...






a čekal nás Velehrad:















ráda vás, milé blogerky, provedu i dalším dnem zájezdu - již zítra