neděle 8. ledna 2023

Nedělní

 Na neděli se hodí nedělní oběd a také nedělní příspěvek na blog. Tak tedy, milé KOČKY, dnes si dáme zase krapet té kultury, co říkáte na můj nápad?

Byla jsem vrátit v týdnu knížku I.Krause a chtěla jsem si půjčit něco od Ivanky Deváté, protože doma, svoje, mám od ní jen tři knížky a ty mám přečtené vícekrát, humoru nikdy není dost. Jenže jsem malinko spěchala, nebo neměla právě dost trpělivosti, v knihovně jsem její knížky nenašla i sáhla jsem po knížkách Marty Davouze ( bývalá manželka ředitele NOVY a matka moderátora Jakuba Železného). Mám doma jen jednu její knížku - Vypadni z mého života - a líbí se mi, tak jsem si vzala v knihovně hned tři knihy této autorky a dobře jsem udělala. Už mám přečtené dvě z nich a já jsem si, milé blogerky, tak užila! četlo se to samo, jak říkávám, když mě knížka nechce pustit, ještě mě čeká ta třetí a na to se těším. V těchto pošmourných dnech není nic lepšího, než pod dekou s hrnkem dobrého horkého pití číst smysluplné řádky. Za mne palec nahoru. Paní Marta sice již není na tomto světě, odešla v nepříliš vysokém věku, ale její knihy o ní a také o naší době vypovídají mnohé. Kdo chce a má zájem, může si s jejími knížkami osvěžit den.

Výpis z knihovny o mých zápůjčkách? v době před a po Vánocích?

I.Kraus Má žena a jiné živly

I.Kraus Muž na vlastní stopě

B.Nesvadbová Laskonky

B.Nesvadbová Momentky

B.Nesvadbová Přítelkyně

J.Hašek Život mezi dacany

M.Davouze : 





taky jsem mohla na focení ty obaly sundat, já trdlo! A Ivanku Devátou si příště pohledám...stejně tak si vypůjčím i další knížky toho Ivana Krause! - jeho humor mi naprosto vyhovuje.