pátek 6. září 2024

V Hamburku

 Celý další den jsme, milé KOČKY, věnovali prohlídce ( a věřte, že to nebylo žádné procházení se s lázeňskou oplatkou v ruce po parku ) města Hamburku. Labe se zde vlévá do Severního moře a rozhodně nedělá ostudu svojí mohutností. Podnikli jsme i projížďku lodí po jeho toku s pohledy na přístav a jen škoda, že jsem to vše fotila přes okno, nikoli z horní paluby. Obešli jsme tamní památky, spoustu kostelů a největší sochu Bismarcka na světě, radnici a mnoho dalších zajímavostí. Stejně, nejvíce se mi líbilo v botanické zahradě. Rovněž tak v mnoha parcích, kudy nás šikovný pan průvodce na další místa vedl. Musím uznat, že to měl vymyšlené a byl velmi obětavý a věnoval se nám.

Tento den nám ráno trochu zapršelo a to bylo prima, protože se ochladilo a i když bylo chvílemi hodně zataženo, nesálalo to alespoň jako den předtím. Horší to bylo pro focení, protože jsem měla fotky ,,černé,,.

Vezmu vás na procházku sebou:

Chilehaus - zvláštní stavba z 20let minulého století







nádvoří radnice:







nyní malá pozn.:
 mně osobně se ty moderní a ostré budovy pranic nelíbí, jak známo, na severu se hodně stavělo z cihel a to jsou sympatičtější budovy na pohled.
Nachodili jsme v Hamburku 17 km a měla jsem toho právě dost.
Kostely a jejich zařízení si necháme na později.
Takže, milé blogerky, vydržte, mám pro vás v dalších dnech něco lepšího!