pátek 5. července 2024

U polských sousedů

 V úterý jsme počítali s pěkným počasím, které se dopoledne ještě ale dost škaredilo a jednu chvíli trochu deště spadlo, ovšem to jsme prožili v autě. V Gryfově jsme šly s Janou na obchůzku po památkách, především ke kostelu sv.Jadvigy a pak na náměstí a prohlédnout si přilehlé ulice.

 














Hurá, kostel nebyl zamčený - pozor - naštěstí bylo možno fotit přes mříže, ale v kostele bylo dost šero, tak jsem ráda, že to fotoaparát vzal!






kvůli této kapli jsem tam chtěla!!!! -



Poté jsme museli po objízdné trase přemístit auto do Lwowku a tady jsme obešli hradby, obdivovali různé mnohé věže a na náměstí také radnici a několik historických domů a nafotili, co se nám zdálo zajímavé a kvůli čemu jsme sem vlastně jeli. 

( našly jsme dva restauranty, kde neměli nic k jídlu, tohle město má velký potenciál, jen je nutno ho využít! )






















Konečně jsem si, milé KOČKY,  spravila chuť a zase jednou jsem si mohla ,,odškrtnout,, jeden úkol. Zpáteční trasu jsme zvolili stejnou, pouze jsme zajeli na chvíli do lázní Swieradow Zdroj a pak už jsme si to namířili do Raspenavy, Chrastavy, kolem Lemberka na Nový Bor a k Mělníku. Se zastavením na jídlo ve Lvové - jak s legrace říkávám - u Zdislavy - ano, tam, poblíž Jablonného v Podještědí.