sobota 7. ledna 2023

Na Šumavě

 Bohužel, pro tuto chvíli se tam jen ve vzpomínkách vrátím, milé KOČKY, ale raději bych tam zas jednou zajela a pokochala se. Máme Šumavu raději, než Krkonoše a vlastně ani nevím proč, jestli je to tím, že jsme ty kopce tam více prochodili a poznali? že když vylezu na kopec, už chodím jen téměř po rovině? 

Jeden čas jsme se naučili jezdit do Elsyna Dvora a odtud jsme vyráželi na výlety do okolí. A jelikož se nám tam více než líbilo, naše návštěvy jsme sem směrovali jak v létě, tak v zimě. Ne, že bychom zanevřeli na naše dočasné bydlení v Sušici, to ani náhodou, u naší oblíbené paní domácí, v pokojíku s výhledem na Svatobor a pod kostelíčkem Anděla Strážce to máme také moc rádi. A ty koláče se švestkami v Sušici, ty nemají chybu. Nebo ubytování na Modravě také bylo prima, tam jsme se dokonce nabídli, že uklidíme zmrzlé schody a dostali jsme za to panáka becherovky!

Nu, musím se pro tuto chvíli spokojit s fotkami a vzpomínkami na náš pobyt v Elsyně Dvoře před časem:( pozn.: mnohokrát jsme tam byli s mladými a vnučkami a to mělo také své kouzlo )

( mají tam bazén a když je venku fujavice, vlezu do plavek!)










nesmí chybět cesta kolem Vydry:



ty večery:


a cestou domů zastavení v Dobrši a Nepomuku:












mám ráda, když někam jedeme, vyzobávat cestou tam i zpátky nějaké rozinky - nepříliš známé památky a pod. - taková kratší zastavení - 
poté už fičíme k domovu...