čtvrtek 1. října 2015

Volný den

Jen díky tomu, že v pondělí 28.9. měly děti volno, spáchaly jsme s druhou babičkou překvapení pro naše vnučky, připravily jsme to na ně už zjara, neboť ubytování v Pohádkové vesničce se muselo zamluvit dost dlouho dopředu, abychom si mohly v chaloupce Pařezu užít tři dny spolu...
Udržet jazyk za zuby, tak dlouho!!!,
milé KOČKY,
bylo dost náročné, ale povedlo se, holčiny netušily do poslední chvíle, co se na ně chystá.
Vyjely jsme v sobotu ráno od Prahy směr Kutná Hora, užívaly jsme si pohledů do krajiny
/ tedy , mezi námi!, jak kdo! já jsem se kochala a babička K. řídila automobil /a těšily jsme se na věci příští:
první větší zastávka byla na Veselém Kopci ve skanzenu, kde jsme si vyslechly a shlédly spoustu zajímavých věcí o zpracování lnu, docela to obě vnučky zajímalo, poté jsme oběhaly veškeré chaloupky a posléze se vydaly do Hlinska a kam jinam, než do Betléma ...proběhly jsme okolo všech domečků, naskákaly do auta a dojely do Podlesíčka.
Ubytovaly jsme se v Pařezu a mladší vnučka projevila velké nadšení, neb se jí kdysi na internetu právě tato Křemílkova a Vochomůrkova chaloupka nejvíc líbila.
( mají to tam už hezky podzimně vyzdobené )
V neděli jsme se vydaly do Nedvědice a na hrad Pernštejn. Zde jsme se dost zdržely na prohlídce hradu a tak jsem škrtla další plánovanou návštěvu hradu Svojanov a vrátily jsme se do Pařezu, aby si vnučky užily ,,bydlení,, v tak exotickém místě.
V pondělí se naše partička vydala na cestu k západu, ale nejprve jsme se přesunuly do Poličky, mého oblíbeného města, abych ukázala vnučkám hradby, věže a vše, co je v tomto českém Carcasonu k vidění.
Později jsme dojely do Litomyšle, obešly zámek, náměstí a klášterní zahrady, sluníčko nám pořád přálo, bylo nádherně.
Nakonec jsme se zastavily v obci Kočí, kde jsme si prohlédly zdejší krásný dřevěný kostelík a kolem Chrudimi a přes Kutnou Horu jsme ujížděly k domovu, abychom se pozdě odpoledne vrátily každá do svých starých kolejí.
Bydlení v Pohádkové vesničce je sice finančně trochu náročnější, ale děti měly radost a o to nám šlo...
Řeknu vám, nemělo to chybu...
- velký dík patří druhé babičce K. za její sponzoring akce -