středa 16. listopadu 2022

Jako kometa

Jako kometa jsem si připadala v Praze v pondělí 14.11.2022, dopoledne jsem si něco vyřídila a když už jsem investovala 11,- Kč do cesty tam, využila jsem času a slunečného počasí a zaběhla na Hrad!           ( důchodka Evička mi to připomněla )  sice mě na kafe nepozvali, nejprve si mne jedna uniformovaná, hezká a zdvořilá paní prošacovala přístrojem, jestli nenesu bombu, a pak mě nechali běhat po Katedrále a okolí s foťákem. Ano, píšu to správně, běhat! - protože jsem neměla, bohužel, moc času a tak se tam ještě asi vrátím co nevidět. Protože je to co? pro starouše zadarmo. Trošku jsem tu moji trasu pofotila a pak pelášila na Malostranskou na metřiště a davaj domů. A abyste si, 

moje milé KOČKY, 

uměly představit, jak to v tomto případě vypadalo, přikládám foto:

zteč od stanice tramvaje č.22 Pražský hrad ( zahrady směrem k Letohrádku královny Anny jsou od 1.11. až do jara zavřené, jak mi v bráně sdělil pohledný vojáček )



brána se zavírala:



 
to víte, na Hradě, tam mají i listí zlaté:





lidi vám vlezou klidně do záběru, tak co nadělám a čekat, až tam nebudou davy?


tady jsem vrčela nahlas na nějaké šikmooké dívky česky a došlo jim, že jejich selfíčka při jejich počtu ve skupině mne na....jí a tak mi daly dvě vteřiny na tuto fotku:






tentokrát jsem to vzala kolem katedrály zadem: a bylo to bez davů turistů










Tady bude masakr, Jirka řeže do draka:


podotýkám, že všude bylo plno turistů, jazyků jak v Babylonu a hlavně jsem zaznamenala velký nárůst starých lidí, česky mluvících, dokonce i  o berlích. Tak to s námi, důchodci, zacvičilo, že nám udělali takovou výhodu!




namířeno od Daliborky na Letohrádek:




prázdné sudy, plné lahve:















malé zastavení u Muzea a ...domů.


...a proč jsem se tam vrhala, když jsem neměla moc času? v neděli odpoledne na výletě s Janou byla mlha a pošmourno a v pondělí počasíčko jako víno, tak proto...práce není zajíc, neuteče...

zato úterý v Praze byl snad nejhorší den v tomto roce...alespoň si užijeme, když se den povede, že milé blogerky?