pondělí 31. července 2023

Polsko znova

Když jsme si s Janou kupovaly tento jednodenní zájezd do Polska, další z mnoha na letošní rok - netušila jsem, jak mi bude, jaké bude počasí, ale bylo mi jasné, že to bude pár dní po návratu z Irska a jen dva dny před odjezdem na týdenní zájezd jinam. Ovšem tehdy mi to přišlo normální a jen nyní si uvědomuji, že jsem trochu kamikadze.

Milé KOČKY, přišel pátek, dne 21.7.2023 a my jsme se vydaly na výlet, kde program počítal pouze se dvěma místy - pevnost, postavená za Pruska na kopci Stříbrná Hora ve Slezsku, kousek za hranicí a pak zámek v městečku Kamieniec Ząbkowicki. - na dohled od Bílé Vody u Javorníku: přijde vám to povědomé?

Obojí jsou stavby veliké a rozlehlé, obdivuhodné a momentálně působí jako staveniště - neboť se tam opravuje, rekonstruuje a staví, modernizuje a přesto i provádí a turistika jen kvete. Sice na pevnost jsme se dostali až po mnoha objížďkách - ale nelitujeme. Dokonce i počasí nám přálo.

Fotky napoví:












a zámek po přejezdu do Kamience:


























o tomto zámku možná, někdy v budoucnu, přinesu více info?
a tady je kostel v městečku:


Zájezd splnil účel, my jsme se vyvětraly, ponaučily a dostaly chuť na další cíle...Jano, zachovej mi i nadále přízeň, prosím.