pondělí 31. května 2021

Už se zase bude jezdit

 Milé KOČKY, přítelkyně blogové a virtuální ( zní to strašně ) - prostě ženy tam někde v dáli, které rády cestujete: 

cestovky už mají spoustu plánů, jak nás, nadšené a zvědavé zájemkyně potěšit, pobavit a přiblížit nám zajímavosti světa blízké i vzdálené: zkrátka, jak ukojit náš hlad po té době covidu, kdy jsme pomalu nemohly ani na krok.

A pozor - mám oblíbené některé cestovky, mám je vyzkoušené a jsou spolehlivé ( ač mi za tu chválu nikdo neplatí ), a jsou to CK Geops, CK Mayer Crocus, CK Kiwi, a na adventy CK Permon. Třeba většinu jednodenních do Rakouska nebo Německa jsme jeli s Kiwi. Kdo má po ránu možnost sednout v Praze do busu a večer se tam odtud zase vrátit bez problémů domů, ať neváhá a využije jejich služeb. Bohatý program zajištěn. Jo, jela jsem na zájezdy i s CK Redok, ale - to už méně. Těm z vás, kdo jezdíte pouze s manželem autem se omlouvám, že tu pro vás nic dnes večer nemám.

Venku dnes svítilo sluníčko a mně se zastesklo po moři a palmách a pořádné zmrzlině.











Málem bych zapomněla:

Když se tak nad sebou zamyslím, hrnu sem, na svůj blog, výlety  a zájezdy v rychlém sledu, jak je namátkou vyberu z archivu a prokládám to aktualitami, a ejhle, na jedno město, které mám dost ráda a často se v něm nacházím, jsem vlastně zapomněla...musím to napravit! 

O jaké město že se jedná?,

milé KOČKY, 

je to Liberec, s jeho Ještědem, zde bydlela moje teta a strýc, tři bratranci a ráda jsem k nim spolu s mojí sestrou jezdila na prázdniny. Do Jizerských hor jsem pak, jako dospělá, často vyrážela s přáteli a později i s rodinou...oběhali jsme svého času kopce a hory okolo. Všechny rozhledny a vyhlídky, co jich tu mají. Pro ty, kdo nikdy nebyli na LVT, pro ty, kdo nikdy nenavštívili ani zdejší ZOO, ( nejstarší v ČR? ), ani Botanickou zahradu v Lbc sem dám trochu těch obrázků: