čtvrtek 15. července 2021

Aktualita

 Ráno vyskočím ( pokus o vtip!), kouknu z kuchyňského okna a co nevidím? bagr a zakusuje se do trávníku, pěknou zeminu odvážejí někam pryč a kam, sakra, pak zasázím kytky, které jsem zatím zachránila? a do čeho je, až udělají ta hrozná parkovací místa, zasadím?

Jelikož jsem musela jet vyřešit 4 docela vážné problémy do Prahy, ani jsem neměla čas jít a převrátit bagr na záda, zbít někoho, kdo to nařídil a podobně. Ty jiné problémy způsobily, že jsem se ,,odreagovala,, a přijela jsem domů tak vyšťavená, že už nemám sílu se prát s bagristou.Nemluvě o tom, že ten hoch skončil s prací dříve, než jsem se kolem 17té hod. vrátila.

Zato v Praze jsem měla vlastně úspěch, ráno mi nejprve spravili na Arkádách mobil, neb má kartička spáchala harakiri, byla totiž stará jako Metuzalém, byli moc milí a vstřícní a vše gratis, T mobile chválím.

Za druhé mi na očkovacím míste ve Vinohradské nemocnici mladík velice pomohl, neb bylo něco špatně a nemohla jsem si doma vytisknout očkovací pas, opravil to a vše je nyní v pořádku. Jen jsem tam holt musela dojet.

Další dvě události také dopadly podle očekávání. Takže mám docela úspěšný den.  

Jen se mi, milé KOČKY, dostalo nemilé zprávy, že zájezd, již dávno zaplacený, do jižní Francie s odjezdem 8.8.21, se ruší. Ach jo.




Výročí

Čas od času se události semelou, jeden ani neví jak. Příkladně na den přesně, před pouhými 43 lety, jsme si s mým manželem na úřadu ve Velkém Šenově řekli ano, za přítomnosti našich rodičů a pár příbuzných, manžel tvrdí, že je to sňatek neplatný, neb do něho, abstinenta, můj táta a můj liberecký strejda, rovněž abstinenti! - nalili nějaký alkohol a poté, co manžel statečně svatební proces absolvoval, zbytek odpoledne a večera strávil na nepříliš hezkém místě, kde obsah žaludku a své námitky sděloval míse. Já jsem v té době už jako ,,mladá,, paní měla jiné starosti: opečovávat svatebčany, povídat si s nimi a občas se podívat, jak je na tom novomanžel, zda už nejsem vdova.

Milé KOČKY, 

a jako by jeden mávnul kouzelnou hůlkou, máme dnes výročí. Za týden bude mít tehdejší novomanžel významné, kulaté výročí a nestačím se divit, jak to uteklo. Což o to, dokud je člověk  zaměstnaný a chodí do práce, tak to uteče, ale kdo by čekal, že to ještě rychleji utíká v důchodu? Ovšem úplně nejlepší období asi bylo, když jsem 13 let intenzivně jezdila nejen hlídat vnučky, ale trávit s nimi krásný čas... tolik příjemné energie tím člověk získá. Za to všechno jsem osudu dost vděčná.

Jen doufám, že se v poklidu a bez velkých událostí, ve zdraví, dožijeme vysokého věku, a že ještě nějaký ten výlet spolu spácháme.


manžel:



a já:


a jedna intimnost: podle čínského horoskopu je manžel had a já myš! tak co dodat???!