pondělí 3. dubna 2023

První zájezd

Stručně a jasně: 1.duben, sezona 2023 zahájena - že, Jano? Někdy v zimě jsme si s Janou tradičně  naplánovaly, objednaly a postupně zaplatily zájezdíky na letošní rok, Jana si v práci zamluvila termíny na dovolenou a já jsem si zapsala požadované do notýsku, abych si na jeden termín neobjednala tři zájezdy přes sebe...to není Apríl, milé KOČKY. 

Nu a tuto sobotu, prvního dubna, jsme vyjely na v pořadí první z nich - dovolte mi ještě chvíli dělat drahoty a vyjevit postupně, nikoli jako obvykle, kde všude jsme stihly být během dvou dní.Původně jsem se dle svého zvyku chtěla hned na začátku vypsat z programu, ovšem pak jsem si uvědomila, že bude lepší tyto informace pouštět den po dni a s fotkami - takže nám to vyjde na několik dní!

Především jsme v sobotu po ránu navštívili Pirnu, - městečko na Labi. Malinko už bylo znát, že je chvíli před Velikonocemi.






















samé jmelí:


Něco o Pirně:

Poté jsme se přesunuli do Pillnitz a zde se šlo na prohlídku zámeckých zahrad, skleníků a obří kamélie...kochejte se, prosím, také:

















Zde reportáž přerušíme a až se vyspím a odpočinu si, bude pokračování - na které se moc těším! - milé blogerky, dobrou noc.

Ráda bych zde vypíchla - měli jsme skvělého pana průvodce, mladého šikovného řidiče busu, první den nepříliš vlídné počasí ( a v neděli počasí příšerné, ledový vítr a těžká mračna ). Ubytování nebylo špatné, ale už jsme mívali lepší.