středa 6. července 2022

Sirotek

 První červencová neděle odpoledne, tedy 3.7.22, modré nebe a horko, Jana odjela s vnučkami do Krkonoš, Marcelka drží pyžamový den a je u telky - sleduje Tour de France, můj manžel oči přilepené na obrazovce a prožívá nervy s F1, vnučka v Táboře a druhá má také nějaké plány, a já ? - připadám si jako sirotek, co podniknu?

Milé KOČKY, v mžiku jsem oblečená a foťák v batohu a svištím busem ku Praze. Pak metro a na Malostranské se vynořím z Krtka. Nakouknu se do Valdštejnské zahrady, to jsem fotila mockrát, takže popojdu do Velké Fürstenberské zahrady. Platím vstupné a s mnoha dalšími zájemci se ploužím zahradou vzhůru. 

Fotím: keře růží, vinici, domy a věže pod námi, kterých ve výhledu s výškou přibývá. Ty červené střechy nemají chybu.

Později, kdy mě to vypustí na Staré zámecké schody a poté, co kontrola zjistí, že v batohu nemám samopal ani trhavinu, jsem vpuštěna do areálu Pražského hradu a já si to hasím do Jižních zahrad. Výhledy skvostné a nejsem toho názoru sama. Je tu všude spousta lidí, Češi, Slováci, Ukrajinci, Poláci, Indové a mnoho dalších. Opouštím nad Zámeckými schody zahrady a jdu pomalu na Pohořelec, ovšem s malou odbočkou ke Strahovskému klášteru, nakouknu do kostela a pak už se odevzdám tramvaji č. 22 a nechám se odvézt na I.P.Pavlova a metrem na Ládví, kde využiji busu a vracím se domů. Bolí mě sice nohy, ale duše je ok.

Zvu vás na procházku nedělní Prahou:







































avšak fotek je hodně, proto udělám ještě jeden příspěvek na zítra, souhlasíte?