pátek 9. července 2021

Dvě hodiny

 Vsunu sem, do předpřipravených článečků o Slovensku, aktualitku: dvě hodiny mého života a i slzička mi ukápla!,

milé KOČKY,

jak asi víte, právě se jede Tour de France a dnes!!! se jela etapa z města Nimes do Carcassonnu!Jelikož jsme s Marcelkou v Nimes byly při zájezdu do Provence a v Carcasonu jsem byla při dvou zájezdech, s Janou jsme tam byly při zájezdu do Gaskoňska... musela jsem si k přenosu v televizi sednout a pak mě napadlo si i občas něco vyfotit. Třeba něco z toho najdu hodno přišpendlení na nástěnku blogu: prostě něco pro vás, které nemáte čas si odpoledne zkouknout cyklisty.

Tato krajina má kouzlo, vinice a krásně obdělaná pole...ovšem cyklistům to asi nepřijde, ti mají při závodě jiné starosti: fotky nejsou kvalitní a přesto si myslím, že mají smysl. Co vše mi to připomnělo! Jsem dojatá. Posuďte samy:





nehoda:





městečka na trase:





peloton:




někdy se musí na jiné kolo:











šlapu, jedu:





konec se blíží:











vítěz ( má dost ):






Půvabné zákoutí

 Návštěvyhodné městečko, kde se mi převelice líbilo a ještě jsem tam nestihla obejít všechno, to je Banská Štiavnice. Zapsané v UNESCO. Jak ráda bych se tam vrátila!

Milé KOČKY, 

chcete tam nakouknout? Nejprve jsme šli na kopeček s kostelíčkem - Kalvárii ( který mi silně připomíná ten nad Úštěkem, ale bývala to stavba velkorysejší, než na Ostrém! ) a pak teprve jsme zamířili do města: historie zde je tak bohatá, že nechám na vás, zda si o tomto městě najdete více info, o dolování a středověkých poměrech. Já si odtud pamatuji skvělé černé pivo, mám dojem, že se nazývalo Šteigr?




























Jsou prázdniny, tak se sluší cestovat? Někdo toto město nazývá slovenskou Kutnou Horou...

když jsem si loni, před plánovanou cestou na Slovensko ( a zrušenou covidem ) psala, co tam vše chci zase vidět, ptal se mne manžel: ty se tam chceš na půl roku odstěhovat? tady vidíte, jak rozdílný máme s mužem k cestování přístup! - pravda, on se drží při zemi a já si poletuji na obláčku fantazie...jde nám to pěkně dohromady...