neděle 13. listopadu 2022

Přídavek

Mé milé KOČKY, přidala jsem a ráda! - pár nahodile vybraných fotek ze zájezdu do Provence a snad vás některou také zaujmou, když už jsem se s tím fotila, bylo by škoda vám je neukázat.




Docela by mi přišlo vhod zase si nechat prohřát záda, načichat se levandule a užít si růžové víno, rybu a skvělou zeleninu.









Určitě jste již někdy slyšely, milé blogerky, o Canalu du Midi - a prý se tu dá prožít skvělá dovolená, půjčíte si loď, připadně kola a kanál je váš! ( známí si to moc chválili )

píše se ve Wiki: Canal du Midi je 240 km dlouhý průplav mezi Toulouse a Sète ve Francii, vybudovaný v letech 1666-1682. Technicky náročné vodní dílo, které muselo překonat výškové rozdíly 57 a téměř 190 m, spojilo Atlantský oceán se Středozemním mořem; odtud označení canal des Deux Mers, „Kanál dvou moří“. Na něj později navázal paralelní průplav podél řeky Garonny a další díla, která významně ovlivnila hospodářství celé oblasti. Průkopnické technické dílo dnes slouží hlavně turistice. Canal du Midi byl v roce 1996 zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO.