úterý 18. června 2024

Svižně, vlakem

 Potřebovala jsem si něco zařídit, milé KOČKY,  a vypravila jsem se v pondělí 17.6. vlakem do Rumburka. Červen - výlety školní mládeže a vlak jí byl plný, i když počet vagonů byl navýšen. O problémech s tím spojených jen okrajově - byla jsem ráda, když některé skupinky studentů konečně vystoupily. Nejroztomilejší byly děti školkového věku, byly hodné a ukázněné, ještě nemají takovou slovní zásobu!

Z Nerátek jsem odjížděla v poledne, s přestupem v Mladé Boleslavi jsem to stihla do Rumburku za dvě a půl hodiny jízdy. Necelé tři hodiny jsem věnovala setkání s Járou, stihly jsme se posadit do kavárny a něco dobrého si objednat, prošly jsme se po zajímavých místech města a pak jsem opět vsadila na Arrivu a vydala se po 17té hodině na cestu k domovu, abych se domů vrátila 15 min. po dvacáté. 

Tentokrát se mi nepodařilo nějak slušně nafotit Bezděz. Přece jen je moc listí na stromech a tak fotek z vlaku mám málo. Zato jsem si užila krásu náprstníků mezi zastávkami Chřibská a Jedlová, kde jich roste mnoho a různých barev - růžová, bílá, fialová.

Pár snímků z Rumburka:







focení proti sluníčku - to je nápad!






















u Járy si občas počtete o této Šmilovského ulici a jejích podstávkových domech...mně to připomnělo třeba Jilemnici a Lomnici n.P., kde jsou také uličky rázovitých domků.

K této cestě se zítra ještě vrátím.