čtvrtek 31. srpna 2023

Musím se ohradit

 Onehdy mi manžel  - docela navztekaný - četl z internetu nějaké zprávy a jedna perla vedle druhé:

že zlegalizují prodej nějaké drogy - ptám se, když je to primárně určené nemocným, proč se to bude prodávat přes internet a ne přes lékárny? nebo ten, kdo z toho má zisk, bude mít tímto způsobem více v kapse?

prý nějaký trouba ( ať mě klidně žaluje ) navrhl, že ve třídách ( školách ) budou rušit umyvadla - to jako proč? 

Prý je dokonce návrh, že budou záchodky ve školách stejné pro holky a kluky! - to si někdo dělá legraci? je normální?

dokonce snad chtějí češtinu upravit, aby se nemuselo přemýšlet, jaké i - y napsat - to jako než by se někdo něco učil, raději to zrušíme? to musela být hlava, aby na to přišla, možná, že je to někdo, kdo bere ty drogy? Ještě jsem neviděla, že by někdo řekl, angličtina je těžká, předěláme ji, nebo matematika je těžká, budeme učit děti počítat jen do dvaceti...

Tak vážení - mohla bych pokračovat, internet je takových zpráv plný a ani nemluvím o komentářích, to píší lidé, kteří češtinu moc neovládají a chytrosti moc nepobrali. Kam to povede, zeptala by se má babička, kdyby žila.

Normální lidi, hetero a se vzděláním, aby si sedli a vzali prášek na hlavu. Doufám pevně, že rodiče školou povinných dětí se budou některým plánovaným a připravovaným blbostem bránit. Jinak to nazvat nemohu.

Vaše staromilka: Jiřina z N.


Milé KOČKY:

Vždy se říkalo, že rodina je základ státu  =  máma, táta, děti, škola, práce, důchod...a tak dále, ale dnes ne, vše se rozvrtá a předělá, každý kdo tam ,,nahoru,, vyleze, musí něco nového vymyslet a prosadit, aniž tomu rozumí a chápe souvislosti. Bože, zač nás trestáš, ptám se, coby ateista.

Myslím si, že je na čase, abychom v takových případech, kdy nám něco shůry nutí, a je to očividná blbost,  řekli pořádně a nahlas: NE!