neděle 28. července 2019

Vaření

Skoro to vypadá, jako kdybych se do toho pustila, abych měla co dát na blog do této mnou opomíjené rubriky.
Ale zkrátím to.
V pátek odpoledne jsem posedávala na gauči, snažila se nemyslet na nevolnosti, z nudy sledovala úplně mimořádně pořad v TV Prostřeno.


Mladice, která vařila ten den mě tak nadchla, že jsem se později večer rozhodla spáchat na druhý den taky něco podobného. Na rozdíl od kuchtičky z obrazovky jsem neměla kance, tak jsem sáhla do mrazáku pro libovoučké hovězí plátky ( nejím tlusté maso ), prošmejdila jsem trochu internet a sáhla po receptu podobném tomu z pořadu.
Kančí na víně - napsala jsem si vše, co se tam má dát a pro jistotu jsem opsala i recept na karlovarské knedlíky.
Povedlo se mi to uvařit, manžel čichal a nenápadně obcházel a zjišťoval, co se to děje, a nachytal mne, jak tvořím navíc ještě domácí nudle do polévky do zásoby. Vlastně ho od sledování televize zvedlo to, že mne viděl, jak otevírám láhev červeného a dost se tomu divil, když ví, že už nejméně 2 roky jsem víno nepila.
Než začal páteční večerní pořad K.Šípa, měla jsem hotovo a v sobotu byl oběd raz dva, neb jsem jen ohřívala.
Nebylo to špatné, maso bylo měkké a knedlíky docela dobré, omáčka pikantní, jen mne trochu zaskočilo, že to bylo nasládlé, dala jsem tam podle receptu lžíci brusinkového džemu.
Vyzkoušela jsem něco nového, ale, po pravdě, kdybych šla do Prostřena, asi bych uvařila něco jiného.
Co to do mne vjelo, že jsem se tak vybičovala, to vám,
milé KOČKY,
nepovím,
ale už jsem zase polevila.
Dnes budou brambory a ryba. Rajče, paprika.
Dobrou chuť k nedělnímu obědu
Jiřina