neděle 13. března 2022

S hlavou

 S hlavou v oblacích a větrem v zádech? Milé KOČKY, bylo to malinko jinak. Už dlouho jsme si tuto procházku okolím Prahy s Marcelkou, mojí kamarádkou, slibovaly, ale můj zdravotní stav mi pořád sype písek do soukolí a včera, v sobotu, ač slunečno, vál ledový vítr a nebylo mi úplně na 100 proc. nejlépe...nakonec jsme se přeci domluvily, že to podnikneme. Nebe bez mráčku a modré jako šmolka. Busem z Letňan do Kolodějů ( zámek obra Koloděje je zašpérovaný, jako by tam bydleli ruští generálové ) a nedá se fotit, neb mají na bráně a ozdobných oknech ve zdech sítě proti zvědavým babkám a jejich nenechavým fotoaparátům.

Po  zběžném okouknutí jsme se vydaly  polní cestou po červené a zamířily jsme ke kostelu sv.Markéty u Hájku, poté jsme došly ke tvrzi se zajímavou historií v Kralovicích a odtud, už zcela unavené, jsme dojely busem k metru Depo Hostivař. Vyfoukané, unavené, ale odškrtnuto!

Fotky takové předjarní. Potkaly jsme spoustu lidí se psy, dokonce jsme tentokrát nenavštívily žádnou cukrárnu!Přijela jsem domů až za tmy a moje postýlka je pro mne přístavem, kde ráda spočinu.

( píšu to už zvečera kolem 21,30 hod)... přeji všem bezpečí a teplíčko, nejen v neděli

dovolte mi zavzpomínat současně na Růženku, která by dnes měla svátek: Jiřina z N.

v Kolodějích:























kostel sv.Markéty:









Královice: