neděle 12. listopadu 2023

Spadaným listím

 V ten pátek pršelo a v sobotu se udělalo trochu hezky, i svolaly jsme se s Janou a vydaly se na výlet vlakem. Když se mne Jana ptala, kam to bude, váhala jsem mezi dvěma vzdálenějšími městečky směr Plzeň, ale  tam jsou na trati nyní výluky a proto to necháme na jindy, také jsem uvažovala o jedné lokalitě v Praze, kde jsme s Janou ještě nebyly a nakonec jsem jí navrhla, co jet po delší době do Turnova, vlak nás tam doveze za hodinu a kousek, projdeme se spadaným listím a pak se vrátíme domů.

Milé KOČKY, asi většina z vás ví, že Turnov je město moderní a má krásné Muzeum. Mimochodem - to jsme navštívily už mockrát. Rovněž je ve městě několik památek, které vždy obejdeme, tedy i nyní a poté jsme se vydaly do Dolánek k Dlaskovu statku. Ten jsme si také prohlédly, když už byl navzdory datu 4.11.2023 otevřený. Celkově jsme si udělaly psychohygienu, jak vznešeně říkáme povídání během výletu a nadýchaly se čerstvého vzduchu, nafotily jsme  zajímavé barevné snímky, neb stromy ještě nebyly úplně opadané a opět jsme se přesvědčily, že v Česku je krásně!

A co myslíte, že nyní udělám? Přesvědčím o tom i vás!



Židovský hřbitov poškozený při stavbě silnice, za minulého režimu obvyklý postup, viz stavba Žižkovské věže  a pod.:




náměstí:




















v sobotu zavřeno:



špionážní snímek z jedné zahrady:


prosím, všimněte si těch trámků uprostřed vpředu:





pět pařezů:


Toto byla potulka městem a nejbližším okolím - kdežto na zítra jsem vám, milé blogerky, připravila snad rovněž zajímavý a barevný druhý díl! Ovšem, to se vydáme za hranice města na Jizeře.

A to nemluvím o tom, že jsem , já, staré trdlo, zapomněla, že první sobotu v listopadu je tradiční akce na Letné Vysoká Kola aneb Pražská míle a že na ni chci, jako vždycky, zase jít! Tak holt až za rok.