pondělí 3. května 2021

Cestou na nákup

 Dnes odpoledne jsem šla na nákup a vzala jsem si sebou malý fotoaparát: pro ty z vás,

 milé KOČKY, 

ke kterým ještě jaro nedorazilo, tady máte zálohu:



















Foukal studený vítr!

Znojmo, vidím tě dvojmo

Pustila jsem se do opětovného zveřejňování některých našich dovolených a jednou z nich byla i taková spanilá jízda ve třech do Znojma, jednou, koncem dubna. Zamluvila jsem ubytování a domluvili jsme se s Janou a mým mužem, že si na jih Moravy uděláme krátkou dovolenou.

Celé to začalo jako ve špatném filmu, protože jsem krátce před odchodem z bytu zjistila, že nám teče lednička a manžel zjistil, že je potřeba to okamžitě řešit. Byli jsme v časovém presu a tak jsme si jen od staré paní ze sousedství vypůjčili starý mrazák, naskládali věci do něj a odjeli jsme na ,,dovolenou,,.Ta proběhla kupodivu velice dobře, počasí nám moc přálo a ve Znojmě i na výletech v jeho okolí to bylo jako z filmíku o výletování. Teplo, sluníčko, pohoda.

Zajímavé to bylo tehdy pak na cestě zpátky, kdy jsme krátce za Telčí vjeli do lesa, kde byl čerstvý sníh, neboť, 

milé KOČKY, 

abych na to nezapomněla, ochladilo se a jarní počasí se změnilo jako lusknutím prstů. Byl to poslední pokus zimy o nadvládu. A jak to dopadlo? Přijeli jsme domů, koupili novou lednici s mrazákem a vrátili sousedce její mrazák s velkými díky. Mohu pár fotek z té akce nabídnout i Vám? se stručným popisem některých aktivit na té dovolené:

1. předně jsme si pochodili Znojmo, podél hradeb a jinak, věnovali jsme tomuto královskému městu dva dny 2. udělali jsme si výlet na Vranovskou přehradu a něco málo k tomu 3. výlet ke klášteru Louka, ke mlýnu ve Slupi a k zámku v Jaroslavicích 4. stavili jsme se u zámku Kravsko, v naší oblíbené Telči a u hradu Lipnice... ráda na to vzpomínám.

pohled na část Znojma z ubytování:



v ulicích Znojma:







znojemská rotunda:








klášter Louka:


mlýn ve Slupi:



zámek Jaroslavice:





větrný mlýn:


pohled na zámek ve Vranově nad Dyjí:


u znojemských hradeb:



 zámeček Kravsko: 



zastavení v Telči:




další zastavení u Lipnice (cestou domů):







Věřte mi, že z toho množství fotek tentokrát vybrat je velmi těžké.