neděle 4. října 2020

Aktualita

Právě teď, jela kolegyně Jana ze zahrady domů, stavila se u nás a podarovala mě jiřinami ze zahrádky, přidala jablíčka a ořechy, já se mám! Jano, ještě jednou moc děkuji

Milé KOČKY,

přeji vám také hezké, slunečné, podzimní, bezstarostné dny, hodné a štědré přátele, veselou mysl, opatrujte se a žijte s chutí.





Občasník

 Zakládám novou rubriku,

mé milé KOČKY,

mohla by se jmenovat CO MĚ NADZVEDLO

Nepočítám s tím, že ji budu používat často, ale protože tuším, že i vy, jako rozumné a zkušené ženy máte k těmto tématům co říct a zajímá mě váš názor, přesvědčila jsem sama sebe, že to udělám a nebudu strkat hlavu do písku, třeba si tu h..u nabiju               ( ústa ), ale já něco vydržím!

Například před pár dny: v televizi, kterou odpoledne manžel sleduje pospávajíc na sedačce a já to poslouchám nechtíc či neochotně, povídali, že brzy budou dávat pořad o nějaké zločinecké celebritě !!! - nějakém vrahovi. To je celebrita? co to předvádějí na těch televizních kanálech? Může mě čert vzít, když odpoledne, kdy jsou doma jen nemohoucí důchodci, čerstvé matky a školou povinné děti dávají samé  - promiňte mi - blbé a nevhodné pořady. Kdy jste naposledy viděly, moje milé blogerky, nějaký pěkný pořad o někom, kdo lidem přinesl něco hezkého, vědce nebo spisovatele, někoho, kdo má lidem co říct? Kdy ukázali moderní skladatele a nebo malíře? Kdy nějakou osobu, která pomáhá lidem, nebo paní, která si vzala za své nějaké opuštěné děti?: Vím, existují takové pořady, sama vyhledávám ty cestovatelské a nebo o umění a podobně, ale musí se hledat. Jinak na mne vyskočí na každém druhém kanálu ( televizním ) Hitler, Stalin, Kim, gulagy, vrazi a jiná svoloč. Americké střílečky ! Taky občas na nějaké ty historické události koukám, mám se za člověka, který o těch událostech chce vědět a čtu o tom, ale nemusím na to koukat každý večer. Jak já rozumím těm, kdo televizi nemají, jdou raději s dětmi nebo sami do lesa a nebo k potoku na procházku či sednou s knížkou do křesla. Často si říkám - škoda času u telky. Onehdy, jako už několikrát ( nejsem na to pyšná ) jsem se koukala na Výměnu manželek. Bože, nikdy bych netušila, že tu žijí takové ,,rodiny,,! Každá ta mladá mamina hulí jako tovární komín, děti  má nevychované a ty návyky, už to, že před kamerou mluví jako dlaždič a to křivdím většině dlaždičů. Pánové tam pijou jako duha a nijak jim nevadí, že to uvidí celý národ. Nejsem zrovna vášnivý sledovač realityšou, ale tohle mi přijde jako vzor, jak by se neměli rodiče k dětem chovat a sociálka by ten pořad měla sledovat povinně!

Stručně: pokud nežije člověk ve své bublině, mohl by tuto dobu směle nazvat: doba ošklivosti.