pondělí 15. března 2021

Na půl cesty

 Nerada, jak už bylo vícekrát řečeno, jezdím někam daleko na jeden zátah. Raději děláme několik zastavení a pokud bychom jeli opravdu dálku, raději v tomhle věku zaplatím přespání na půl cestě. Protože manžel už není bujarý mladík a pokud chci, aby mi u volantu neusnul, musím brát na něho ohled. Počítám s tím, že na můj blog nechodí a tak ho tady mohu trochu ,,odkrýt,,.

Ale k věci: to jsme zase jednou jeli na pár dní do Karlova pod Pradědem. Po cestě nás provázela chumelenice a nechtělo se mi do oblasti Šumperk - Rýmařov v té bílé tmě...tak jsem změnila plány, zastavili jsme se v Letohradu, kde jsme to znali a ubytovali jsme se tu na jednu noc, abychom se ráno vydali na další etapu - zbytek trasy. Zpestřili jsme si to prohlídkou Lanškrouna, Svitav a Úsova. Zdržovala jsem to, abych dala silničářům prostor a čas na úklid sněhové nadílky! Dodnes mě mrzí, že jsme to nedotáhli až do Uničova, tohle městečko mi dosud uniká. Ale i tak, 

milé KOČKY,

ráda bych vám ta místa alespoň malinko přiblížila: že to bylo zjara a napadl čerstvý sníh, je z fotek patrné. O Pradědu tentokrát nebudu, ač byl jako vždy majestátný. 

Lanškroun:







Svitavy:












Úsov:







Druhý den odpoledne byly cesty protažené, v pohodě a bez problémů jsme dojeli do cíle. A ještě jsem si cestou zavýletovala!

a jsme tu:


Berte to, prosím, milé KOČKY, jako bonbonek nabídnutý z bonboniery, taky nesníte celou naráz, hihi.


Pondělí

Na dnešek, 15.3.2021, mám v rukávu několik věcí, které si v dnešním článečku chci připomenout nebo uchovat.

Předně by dnes moje mamka měla narozeniny a slavili bychom jejích 93. Bohužel se jich nedožila, ale v mysli mé a sestry a bráchy, kteří jsme tu ještě zbyli, žije stále dál.

Také jsem na dnešek na 16 tou hodinu objednána do Vinohradské nemocnice na očkování proti covidu. Pevně doufám, že mi to bude k užitku a nebudou žádné komplikace. Jsem vybavena informací, kde přesně to je a tak nevidím důvod k obavám.

Milé KOČKY, 

pokud to jen trochu půjde, zkusím vzít sebou fotoaparát a něco cvaknout cestou. Připravuji toto v předstihu a tudíž netuším, jaké bude v pondělí počasí, natož politická situace, hihi. A zítra, v úterý, jsem pozvána znova do Prahy na onko na kontrolu, tak se nudit nebudu.