středa 29. června 2022

Prázdniny

 Kdo mne zná, ví, že si některé věci nenechávám pro sebe ( zda je to dobře, netuším ) a proto, když jsem postupně poznávala republiku, chtělo se mi později ukázat ty krásy i svým milým vnučkám. Chudinky musely s babkou od svých asi tří let rajzovat po republice a to pomalinku, polehounku a pak jsem přitvrdila..., o prázdninách a někdy i mimo ně. První na zkoušku byl pobyt kousek od Vodňan, kde jsme byli ubytovaní na statku a holčiny se mohly každé odpoledne svézt na hřbetu koníka, mezitím nás děda vozil autem po okolí, takže jsme si dopřávali třeba cestu lodí ( zpívaly jsme si Láďa jede lodí, lodí výletní ) na Orlík a zpátky, na hrad Helfenburk, na Kratochvíli a podobně. Tak se jim tam líbilo, že jsme na stejné místo jeli znova za rok, později jsme už směřovali jinam a postupně to byly prázdniny dvakrát na úžasném Jindřichohradecku, 1x na Jičínsku, 1x v Potštejně, dvakrát na Malé Skále, 1x u Adršpachu, 1x u Klatov, dvakrát po sobě na Děčínsku, a letos to vypadá, že se konečně dostane na Mělnicko, děvčata povyrostla, já jsem sešla věkem a tak budeme zcela výjimečně bydlet asi u nás doma a vyjíždět na krásná místa tady nedaleko. Však je toho kolem Prahy docela dost k vidění.

Sice mám také ještě v rukávu jedno hezké místo v Jetřichovicích, které mám moc ráda, ale uvidíme. 

Milé KOČKY, však to znáte, člověk se na volno a výletování těší a pak to uteče jako voda a týden je pryč. Vnučky mají rozvrh na prázdniny vždy velmi nabitý a program ,,našponovaný,, - tak ty dny musíme bezezbytku využít. Já je letos vyfasuji asi v polovině srpna. Do ciziny jezdívají s rodiči, s babičkami brázdí tuzemsko.

Chci jim tentokrát ukázat Veltrusy, Nelahozeves, Brandýs n.L. - Starou Boleslav, tvrz v Čelákovicích, skanzen v Přerově n. L., Lysou n.L., Mladou Boleslav, Poděbrady?, Budyni, Libochovice, Házmburk, Mšené Lázně a Košťálov, Peruc, Litoměřice, Úštěk, + mnohé další v jeho okolí. Ráda bych je vzala na Bezděz. Tak to jsem zvědavá, co z toho se nám povede a jak budou reagovat. A jestli nám klapne počasí. Pro to všechno se těším na srpen. Do té doby mne čekají i jiné výpravy a jak se znám, nebudu se nudit ani minutu.



A jaké plány na prázdniny máte letos vy?