středa 31. března 2021

Poslední

 Poslední den v březnu, rok 2021, teplo, slunečno a je středa...zítra bude Apríl! Dopoledne jsme si udělali karbanátky a brambory k obědu a pak jsem vymyslela, že bych mohla vytáhnout Honzíka ven. Jeho maminka, učitelka, sedí celý den u počítače, učí, jeho sestry sedí u počítače a učí se, on musí být ticho a nerušit.

Proč to tady píšu? šli jsme s Honzíkem ( 6,5 roku ) k Labi, na místo, kde jsem vždy toužila po veřejném, pěkném, zeleném parku a pomalu se mi přání plní. Vzali jsme pro kachny kousek staršího chleba a pár starších housek ( něco jsem si nechala na strouhanku ). 

Milé KOČKY, 

tak jen lehce nahlédneme do jednoho kouta našeho města: bylo krásně, viděli jsme na dvou místech hodně velké trsy fialek. To je pro mne to pravé jaro.














Plavba Prahou

Vzpomínkový : 

druhá babička mých vnuček - Květuška - nás jednou pozvala na plavbu v Praze, po Vltavě.( no, po Botiči nebo Rokytce by to asi nešlo ). I sešly jsme se, dvě babičky a dvě vnučky a vydaly jsme se z nábřeží,  přibližně od kláštera sv.Anežky Na Františku na plavbu kousek za Vyšehrad a zpátky, byl v tom obídek a nemělo to chybu, protože plavba skýtala zase jiné, jinak zajímavé pohledy na město. Cože, 

milé KOČKY, 

že byste také rády na parníček? Ale s radostí vás tam vezmu, pro vás všechno!