pátek 25. září 2020

Pouhých pět let

Něco jsem hledala ve fotkách a našla jsem výlet, kdy jsme s mojí bývalou kolegyní před pouhými pěti lety vzaly své vnučky, Hanka dvě - dokonce dvojčata a já ty svoje dvě křepelky, Hanka měla ještě posilu v osobě neteře a vyrazily jsme vlakem do Krnska. Je to kousíček od Mladé Boleslavi, bylo to zjara, kvetly pampelišky, počasí bylo nádherné a my jsme se vydaly hore kopcom ke hradozámku Stránov.Není to daleko,  vstupné bylo přiměřené, dokonce tam měli kavárničku, takže došlo na kávu pro nás - dospěláky, dortíky pro děti. Dopřály jsme si i prohlídku zámku, je tam mimo jiné výstava hraček a kočárků. Později jsme vystoupaly i spoustu schodů na věž, odkud bylo vidět do okolí a také na oblouk trati u Jizery.

Milé KOČKY, 

tak jsem se u toho zasnila, jak byly ty holčičky ještě malé a roztomilé. A i když jsme si tehdy slibovaly, že se zase brzy sejdeme a ve stejné sestavě něco podnikneme, zatím se to nepovedlo.Jaká škoda.












Na Karláku

Dnes je v Seznamu.cz článek o paní profesorce Tesařové. Je to velmi známá a oblíbená onkoložka, milá osoba, nemám se čím chlubit, ale navštěvuji tuto paní doktorku nikoli z plezíru už spoustu let. Byla bych raději, kdybych ji znala jen z filmu, kde její dcera Žofie, tehdy ještě dítě, hrála ve filmu Jak se krotí krokodýli, paní profesorka je tam na chvíli také vidět. Bohužel, život mě zavál i na místa, která jsem neplánovala a vlastně jsem měla velké štěstí, že osud zaúřadoval i tady v můj prospěch, když už na mne skočil Vetřelec, dostalo se mu ,,péče,, od odborníků. Přeprat ho a zničit - to je opravdu běh na dlouhou trať a mnohdy dochází člověku dech,  o tom, že se pereme se zákeřným protivníkem ruku v ruce s paní profesorkou statečně a odhodlaně svědčí počet roků, kdy tam chodím. Sice máme nějaká dílčí vítězství a občas Vetřelec zas jinde jukne, ale my to nevzdáváme. Za mne - tato paní profesorka je prostě úžasná žena. 

Milé KOČKY:

https://www.prozeny.cz/clanek/onkolozka-petra-tesarova-naucila-jsem-se-pacientky-poslouch-66988#dop_ab_variant=0&dop_req_id=RMXhR9JoTHE-202009250820&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz