pondělí 7. března 2022

V Bretani - nakouknutí třetí

 Bretaň - zastavení třetí a zatím naposledy, milé KOČKY?

dnes použiju fotky z ,,pohřebiště,, lodí a zajímavého místa na pobřeží.

Stala se mi tam taková nemilá věc: v jednom malém, historickém městečku s hradem se mi vybily baterky do foťáku a co myslíte, kde jsem měla náhradní: v autobuse, který byl zaparkovaný v moderní části města a přijel za námi až pozdě odpoledne, tak si to holt musím pamatovat! Nebo bych se tam musela jet podívat znova a to mi nyní tedy opravdu nehrozí.






















Přiznání: většinu těch názvů obcí a městeček si vůbec nepamatuji, protože stejně nevím, jak se to čte, ale jsou mezi nimi výjimky, které nezapomenu, i když se mi líbilo všude, jak už je mým zvykem:

především to byly: 

Nantes, Saint Malo, Quimper, Concarneau,  Carnac, Menhir d'Er Grah v Locmariaguer, bydleli jsme v Benodetu, odkud jsme denně busem vyjížděli na výpravy. 

( připravuji příspěvky na blog obvykle tak týden dopředu, pokud nevsunu nějakou aktualitu a na posledním Objektivu mi vyrazili dech, kdy jsem s překvapením hleděla na jejich bretaňský příspěvek, ale opravdu jsem se nezmohla na to, ty moje tři díly smazat a nebo je odsunout na jindy, prostě máme s ČT stejný vkus, hihi)