pondělí 19. června 2023

Návrat

Nejprve vám, milé KOČKY, oznámím, že jsme se v pořádku vrátily, já s Janou, naše vnučky a to z dalšího jednodenního zájezdíku do pohraničí v Polsku.

Měly jsme objednáno a zaplaceno do tří míst, vzaly jsme každá jednu vnučku a doufaly jsme v dobré počasí, což se nám téměř povedlo, pršelo jen chvíli jednou a pak při přejezdu busem z jednoho místa na druhé. Loni na podzim, když byly listy na stromech barevné, byly jsme s Janou na zájezdu na zámku Ksiaž a letos jsme si usmyslely, že se tam vrátíme. V sobotu 17.6.2023 a s jinou cestovkou... a? - vyplatilo se.

Program počítal nejprve s návštěvou městečka Chelmsko Slaskie - navštívili jsme zde řadu zajímavých dřevěných domů tkalců, náměstí s báječnou minulostí a problematickou současností, na kopečku se vypínající  kostel:











tohle město mělo i zajímavou minulost:





kostel sv. Rodiny:






pokračovalo se do Křešova ( Krzeszow ) - tady jsme měli zamluvenou prohlídku v těsném sousedství kláštera,  tedy basiliky, kostela sv. Josefa, neobyčejné kaple a křížové cesty... 

Ovšem hlavním cílem bylo navštívit zámkohrad a jeho parkové zahrady Ksiaž a naposledy? podívat se do  palmového skleníku. Proto - abych vás o nic neošidila, budou 4 příspěvky na blogu a i tak si myslím, že budu muset být stručná. 

Ve čt to sice vypadalo, že budu za sebe shánět náhradníka, jak mi bylo, ale do soboty mě medikamenty srovnaly do použitelné podoby a jela jsem!!! porovnání si můžete, milé blogerky, udělat na mých stránkách ve dnech 29.10.,30.10.,31.10.2022, kdy měly parky kolem hradu úplně jinou atmosféru.

Zítřek přinese pokračování...