úterý 16. dubna 2024

Přímluvy

 Jedním z důvodů, proč jsme to namířily právě do Příbrami, byly plánované přímluvy v bazilice na Svaté Hoře, aby mi všichni svatí a celý Vesmír pomohli zvládnout momentální situaci - snad to pomůže, tonoucí se stébla chytá a navíc jsem tam delší dobu nebyla. Uvnitř se sice bazilika ještě opravuje a je tam lešení, nicméně to nebylo tolik na závadu.

( jsem sice ,,nevěřící,, ale když můžou katolíci hřešit a pak se z toho vyzpovídat a pán Bůh má prý všechny stejně rád, proč bych se tam nedožadovala? )

Ale popořadě, milé KOČKY, po krytých schodech s dvěma přestávkami jsme se vyplazily nahoru k bazilice a užily jsme si její prostor, okolí i nádvoří. Později se mi udělalo nevolno a měla jsem velký problém, jak se dostanu bezpečně zpátky na nádraží, přeci jen je to kus cesty, už jsem uvažovala, že půjdu na parkoviště a požádám o odvoz některého řidiče s nabídkou úhrady, ale pak se na mne usmálo štěstí a zjistily jsme, že tam jezdí autobus a ten jsme využily a za pouhých 9,- Kč za osobu dolů k nádraží se jím dopravily. 
























Za poslední dva dny jsem přišla o téměř všechny vlasy - nikoli o ideály, tak uvidíme, jak se to dál vyvrbí.


A nyní k České dráze: cesta tam Janu stála 236,- Kč, ale zpět jen 110,- Kč! Mne tam 85,- a 15,- Kč a zpět 45,- a 15,- Kč. Podivné, že? - jestli ona ta paní u nás v pokladně na nádraží nemá nějaké divné počty?Je fakt, že do Prahy z N. jsme jely ČD, pokračovaly jsme Arrivou a zpět obojí Arrivou...

A co se mi nelíbilo? ty čmáranice na zdi, kryjící schody na Sv.Horu. Nápisy sprosté, bez ducha, stupidní. Autor bude asi hlava!