neděle 20. prosince 2020

Neváhejte

 Když jsem jezdívala k vnučkám, pravidelně jsem jim buď vařila z jablíček kompot a nebo jsem jim na másle smažila plátky jablek. Starší vnučka obvykle říkala: nebylo by na přidání? Vždy jsem s tím osvěžením v pozdní odpoledne měla úspěch, hlavně v zimě, když jsme přišly z venku do bytu a nejen, že to provonělo byt, ale holčiny se mi krásně rozehřály.

Milé KOČKY,

už se těším, až 26.12. přijedou mladí na oběd, že jim něco takového zase nabídnu. Proč asi mají vnoučata ty babičky v takové oblibě?


Neváhejte si své mazánky potěšit: Je to snadné, na plátky nakrájená jablíčka, chvilinku na každém boku osmažená na malinkém množství másla a pak - skořicový cukr. Dobrou chuť.

Kompot naopak na kostky nakrájená jablka, do vody, cukr a skořicový cukr a hřebíček - povařit, přidat případně později, do hotového, trochu medu. Žádná věda.

Je to hotové v cukuletu.