čtvrtek 1. října 2020

Z vlastní zkušenosti

 Moje milé KOČKY,

jen jsem si tu, na svém ,,novém,, blogu, trochu zvykla, už to předělali a nemám talent na to, se v tom pohrabat a zjistit, co a jak, takže nejen, že neumím přiložit štítky jako dřív, ale i úprava textu pokulhává a nemám to podle svého. ( mezitím mi štítky poradila Jára, moje záchrana ).

Abych neprudila, nevrčela, zabavím se, vymyslela jsem si seriál:

Budu sem dávat několik tipů na výlety, tak - jak jsme je kdysi, před časem, jeli a prožili my, ať už sami s dědouchem nebo i s vnučkami. Třeba to někomu přijde vhod, až bude koronakrize za námi.Vždy jsem zvažovala, kam to namířit, když jsme brali vnučky sebou, aby je to bavilo a byl program přiměřený jejich věku a zálibám.Taky ubytování aby bylo vhodné, pěkné, čisté a noci v klidu, úměrně mé peněžence, zkrátka diskotéky do ranních hodin nebrat. Jedná se o aktivity na území ČR, neb do ciziny jezdí vnučky s rodiči, my si je půjčujeme výhradně tady. Abych to řekla stručně, zveřejním je postupně nikoli podle toho, jak se nám tam líbilo ( vlastně se nám líbilo všude ), ale podle toho, jak si na ně vzpomenu. Vám, které jste mne sledovali už dávno, může info přijít jako opáčko.

Jako když se losuje z klobouku: Výlet číslo 1.

Koupila jsem na týden pronájem chatičky v Pekle u Nového Města nad Metují , v tom krásném údolí a chatiček tam nabízejí několik, my jsme si vybrali tu nejvýš, až pod lesem. Dole je obývákokuchyně, nahoře v patře pokoj a 4 postele a krásná koupelna, úplně pod střechou dvě matrace na koberci a můžou tam v pohodě bydlet 4 dospělí a několik dětí. Voní to tam borovicí a je tam krásně. Venku je ohniště a stůl, lavice. Okolo les a dříví! Cestou tam jsme navštívili ZOO Dvůr Králové, další dny jsme jeli do N.Města n.M. - obešli jsme město, zámek, jeho zahradu, také jsme jeli na výlet do Adršpachu, jindy jeli mladí do Muzea Merkur a my s dědou na nejvyšší horu Orlických hor a stavili jsme se v různých místech pod horami ( dřevěné kostelíky a tak ). Nebyli bychom to my, abychom vynechali Dobrošov, děti zas přivítaly výpravu do Babiččina údolí a České Skalice. Jet se dá i do Dobrušky, na Opočno a do Náchoda. Není to ani daleko ke Kuksu, vyberte si. Každému podle jeho potřeb a zájmů. My s manželem jsme navštívili Josefov, ale na mne to tam nepůsobilo moc dobře. Každý den jsme šli večer na malou procházku kolem Metuje a pro mne tu bylo hezky, kvetly náprstníky a tak vám jich sem, když dovolíte, taky pár dám. Jako základna je to tu dobré, když vám nevadí, že pro čerstvý chléb a pečivo musíte kus cesty do N.Města. Zato je tu čistý vzduch a pokud nepodpálíte les velkým ohýnkem, strávíte zde moc pěkné chvíle. Navíc je tu nedostek signálu, pokud chcete telefonovat, musíte vystoupat kus na kopec, takže slabší povahy raději netelefonují a má to své kouzlo! 













Já plánuji dovolenou s vnučkami vždy s velkým předstihem, neb dostanu termín už někdy v únoru a musím se dobře připravit.