sobota 1. května 2021

Jedna vydatná dovolená

 Těm z vás, které sem dnes na můj blog zavítáte a máte potřebu být se vším hned hotové a rychle zase jinam, těm rovnou dnes říkám, zapomeňte na mne. Dnes se buď posaďte s čajem nebo kávou a něčím dobrým k zakousnutí k mému už tak stručnému článečku,  holt budete mít málo času na něco jiného. Protože jsem se rozhodla, když je ten první máj, dát sem popis a fotky jedné naší dovolené, kdy jsme si s mužem naším ,,šuplíkem,, - jak familierně říká manžel autu, vyjeli na Moravu, a to přímo do té nejlákavější oblasti, do vinařské, s bydlením v Kobylí. Oba na to moc rádi vzpomínáme. Vedla jsem manžela cestami ,,vedlejšovkami,, a to se zastavením v Netíně - zdejší hrobka, Náměšť nad Oslavou - přestávka v řízení auta a procházka ke zdejšímu mostu a k zámku, Kobylí, tady ubytování a další dny nás autíčko dovezlo do Hodonína - prohlídka města a zdejší ZOO, jindy na zámek Milotice, do Kyjova, do Buchlovic - na zámek, tady výstava fuchsií,  a vyjeli jsme i na Buchlov hrad, při cestě domů jsme navštívili klášter Rajhrad, ( o Santinim asi víte ),  zastavení v Telči taky nebylo špatné, i když tam jsme nebyli vůbec poprvé, ani naposledy. 

Prosím, milé KOČKY,

berte tyto fotky jako lákadlo k následování: domnívám se, že nebudete litovat, vám, moji milí, kteří to tu také znáte, třeba něco připomenu? My jsme měli velké štěstí, že byly v Bořeticích právě Hody a atmosférou a děním v této vesnici jsme byli okouzleni. Prostě jsme byli v pravý čas a na pravém místě - v září Morava a víno jdou ruku v ruce... Návštěva malé vesničky Vrbice s jejími sklepy mě naprosto uchvátila. Pojďme honem na to:

zastavení v Rajhradě při cestě domů:








poslední zastávka po cestě domů v Telči:






Velehrad :






ej, od Buchlova:







zámek Buchlovice:















výstava v prostorách zámecké zahrady:















vesnice Vrbice a její sklepy:












Hody v Bořeticích:






Čejkovice:






naše, tehdy první, návštěva zámku Milotice:







Hodonín a ZOO:




zastavení cestou na dovolenou: Náměšť nad Oslavou:





hrobka v Netíně: Lobkovická


 
Pozorní si jistě řeknou, ta ženská v tom má hokej, ale já jsem v tom nevinně, nahrála jsem si fotky podle toho, jak šly dny za sebou, ovšem celé se mi to rozházelo a tudíž mi nezbylo, než to nechat tak a popsat k tomu, vo co gou. Přeci to nebudu celé předělávat a trávit na blogu  mládí ( !!! ).

Apropo, na Vinobraní v Mělníku, což máme co by kamenem dohodil, jsem nikdy nebyla! divné...