středa 9. června 2021

Jako ponožky

 Manžel povídal, že ty špitály střídám jako ponožky, má pravdu, v pátek jsem jela na Karlák na CT a potom do laborky na krev, v pondělí jsem se dopoledne vydala do Mělníka na endokrinolínu, odpoledne jsem doprovázela manžela do Prahy do Vinohradské nem. na druhou včeličku proti covidu,v úterý jsem měla rande na Karláku s paní profesorkou, která vymýšlí, jak ztrestat mého Vetřelce, dnes, ve středu, jsem jí byla nevěrná s doktorem na Bulovce, kde mi kontrolovali kardiostimulátor. A zase bude pár dní klídek. Doufám!

Milé KOČKY, 

ono je to na jednu stranu fajn, že to máme do Prahy 35 minut busem a podobně na Mělník, ale to čekání na místě, to už tak veselé není. Co nadělám. Jsem třeba objednaná na 9,40 a vezmou mě dovnitř skoro v půl dvanácté a pak zase čekání než něco pojede zpátky k nám, přitom jsem tam jela s předstihem, takže tím strávím spoustu hodin a obvykle nalačno.Ještě, že mám tukové vrstvy na opravdu hodně dlouhé čekání!

Dnes jsem měla sebou malý fotoaparát a nějaké obrázky jsem stihla nafotit, máky jsem sledovala cestou busem na mnoha místech, krása nesmírná a tak jsem po odchodu Honzíka před pátou nebyla líná jet asi 3 zastávky k jednomu poli s mnoha vlčími máky a v předešlém příspěvku některé ty červené záplavy jsou.Líbí se mi zralé obilí, modré chrpy, červené máky a kopretiny, taková česká klasika.

Panelák pro mšice:


















Vlčí máky

 Odpoledne mne zaskočila zpráva, že zemřela moje oblíbená paní herečka, Libuška Šafránková, je mi to upřímně líto, vše, co jsem s touto herečkou viděla, se mi líbilo a bude mi opravdu hodně chybět. Abych si trochu vyčistila hlavu, jela jsem v 17 hod. busem do sousední vsi a nafotila nějaké ty vlčí máky a myslím si, že se k paní Šafránkové a ke vzpomínce na ni květiny hodí.

Milé KOČKY,

v pondělí měla narozeniny a dnes už s námi není, tak jednoduché to je. Budu na ni s láskou vzpomínat.





























Žádná IKEA

 Moje milé KOČKY, občas jedeme s Janou nebo i s dalšími účastníky na jednodenní zájezd a to většinou vymetáme nějaké ty zámky či hrady v Německu nebo v Rakousku a tam, kupodivu, mají zcela jiný, obvykle historický nábytek a to opravdu, věřte mi, není žádná IKEA.

Napadlo mě tedy, že sem dám pár obrázků z některého z těch výletů, ať je veselo. 

Tento byl na tři hrady a jeden klášter a něco málo dalšího, jako třeba cihlový, poschoďový most, podobný jsme s Janou viděly i jinde v bývalé NDR. Pohybovali jsme se kolem řek Zschopau a Cvikovská Mulda.

Kriebstein:
















přesun do městečka Rochlitz:













Benediktinský klášter u zámku: Wechselburg





 
dvoupatrový most Göhrener Viadukt:


Rochsburg:







Na tomto, posledním hradu zájezdu jsme viděli spodní prádlo středověkých žen a bylo to dost zajímavé, milé KOČKY. Tenké, bavlněné plátýnko, sem tam vyšívání nebo krajka, mašličky, docela to vypadalo hezky.