pátek 21. května 2021

Kam se ráda vracím

Stává se mi, že hledám nějakou fotku z dřívějšího výletu nebo zájezdu a protože fotíme s manželem oba, máme obvykle se stejným místem spojené dvoje fotky,  podívám-li se na ně, je patrný rozdíl, vidím, že manžel fotí stejná místa jinak, než já. On zabírá různá technická zařízení, čím více rezu a mechu, tím lépe. Já se zase snažím zachytit náboženské obrázky, detaily na budovách, a jak on tvrdí, bouračky a rozvaliny.

Pokud by někoho zajímalo, kam se já ráda vracím a vždy tam najdu něco nového, mohu se svěřit tady tomu blogu a díky němu i vám, mé milé KOČKY:

s rozpaky říkám, že těch míst je mnoho a začnu u nepříliš známých míst: dost často jedeme od nás směrem západním a při jízdě se snadno vyhneme Praze, takže nejsou námitky ze strany řidiče:

Kralovice, Mariánská Týnice, Plasy, Manětín, Nečtiny, Úterý, Bezdružice...a další místa v okruhu těchto vyjmenovaných, třeba Konstantinovy Lázně.Tachov, Stříbro, a dále ke Klatovům, tzn. Švihov a další...

Dovolím si přidat pár starších fotek z této oblíbené krajiny, třeba to někoho z vás nadchne a přiláká na výlet, případně dovolenou? Říkám tomu střelená Střelou.

Mariánská Týnice, v současnosti dostavěná!!!





kostel v Manětíně, tehdy ještě v zuboženém stavu:




 
Stříbro: 





Švihov:









Poznáváte místo, kde se točil Šašek a královna s Bolkem a Chantalkou?