úterý 10. prosince 2019

V láku

Advent,
čas předvánoční, úklid, pečení cukroví, vůně citrusů a vanilky v bytě, psaní seznamů na nákupy a na dárky, tajné balení a schovávání dárků, pinožení po obchodech, svícení světýlky a svíčkami,


tak tohle všechno mě,
milé KOČKY,
letos dost minulo, nejsem tomu ráda.
( jen ten čas na přemýšlení mi zůstal a mám ho docela dost! )
Týden po chemce mi není právě nejlíp, brní mi nohy a ruce, jako byste si přeseděli nohu a než vám ,,přijde k sobě,, máte to ne příliš citlivé, to jsem tedy zvědavá, jak ustrojím stromek a kolik toho rozbiju!
Včera jsem se vzmužila a po chvilkách dělala úklid a nějaké menší úpravy v ložnici, dnes zase přišla řada na kuchyni,
mám umyté lustry a lampy, rámy obrázků a pod.,
udělat plánované těsto na linecké a na rohlíčky v neděli bylo přesunuto na jindy, péct bych pak mohla krátce před svátky?
Alespoň to nesníme v polovině prosince! (i to se už jindy stalo ).
Jelikož se nedostanu do žádného velkého obchodu na nové nákupy ( huráá ) - udělala jsem si dnes ,,výzdobu,, z toho, co bylo doma. Vánoce v láku!
Jeden kýčovitý los z Drážďan, kterého mám doma spoustu let, jeden stříbrný smrček, dva svíčkosmrčky se usadili ve vatě uprostřed vymyté sklenice od okurek! I když jsem už asi před dvěma týdny udělala na stůl ,,kytku,, z bíle natřených březových proutků a nějakých holých modřínových větviček se šiškami - ozdobeno malými červenými kouličkami, zdálo se mi to ,,málo,,!
Tak teď sklenice od okurek, povýšená na výzdobu, bude pár dní trůnit na okně v kuchyni.
Kam se hrabu na vaše dokonalé a vymazlené dekorace!
Ale co, bude líp.
Mějte se rády a krásně.