pondělí 23. října 2023

Sobotní Praha

 Milé KOČKY, tentokrát se s vámi chci podělit o dojmy ze soboty - konkrétně té s datem 21.10.23.

S Janou jsme se domluvily, že si odpoledne vyjedeme do Prahy, počasí totiž slibovalo hezké, slunečné chvíle a říkaly jsme si, že uklízet doma můžeme, až bude pršet.

Každopádně jsme na tom vydělaly, neboť už na Ládví Jana povídá: nevíš, kdy jsme to byly na výstavě lastur? pro jistotu se podíváme a považte, byla tam!!! Nejen, že jsme se pokochaly těmi mušlemi, lasturami a barevnými domečky plžů nebo mlžů, či roztodivných mořských potvor, ale potkala jsem tam slovutnou blogerku Renátku = Lezarts! Pohlednou a milou osůbku s doprovodem - statným mladíkem - vnoučkem. Paní kněžna by o mně v tu chvíli taky jistě řekla - šťastná to žena.

Poté jsme si daly s Janou kávu a něco k tomu a odjely jsme do města - a zamířily jsme na - moje první návštěva! - Střelecký ostrov. Nápad to byl dobrý a měl ho kde kdo - bylo tam lidí jak na 1.máje. Vltavu brázdily lodičky, nikdy jsem jich tam víc pohromadě neviděla.Spousta turistů mluvila španělsky, asi měli ve Španělsku volno?

Pak mne Jana opustila a já jsem odjela nahoru k Letohrádku královny Anny. A tady se přiznám, že bych raději dělala  Janě doprovod, ale měla jsem v úmyslu počkat na setmění a vyfotit si Nerudovku potmě a to jsem nakonec udělala. Jenže fotek je hodně a tak je rozmělním na 4 dny - aby tématicky byly vždy pohromadě ty příbuzné. Dáme se do toho:

Výstava lastur na LÁDVÍ :














tyto se mi asi líbily nejvíc:





zítra vám povím, kam jsme zamířily pak...ale, že jsem lastury fotila v umělém světle a bez blesku vám mohu prozradit hned.