neděle 7. července 2024

Tour de Prague

 Opičím se po názvu cyklistické super akce ve Francii - a není to jen tak.

Milé KOČKY, svátek byl v pátek a my jsme si s Lenkou, milou, mladou, štíhlou, příjemnou osůbkou domluvily v Praze setkání. Sešly jsme se, poznaly se, vyrazily na předem domluvenou trasu a dost míst z ní jsme i zvládly. Takže stručně - z Karlova náměstí se zastavením u mnoha známých kostelů, u Faustova domu a  porodnice na Karlov, po Nuselském mostě na Vyšehrad, seběhnout k Vltavě, pak tramvají ke Karlovým Lázním - cestou tři rotundy, další tramvají ke hradu a po procházce zahradami okolo Letohrádku královny Anny a Míčovny, obdivovat fontány, s výhledy na známá místa jsme se vydaly k Hanavskému pavilonu a skončily jsme - plánovaně - v Muzeu kávy, respektive v zahrádce zdejší kavárny. Poté jsme se dopravily na Florenc, abychom se přátelsky rozloučily a odebraly se ke svým domovům. Od rána jsme měly v nohách spoustu km.

Počasí k nám bylo laskavé, ani horko, ani zima, nepršelo a tak výlet proběhl k naší spokojenosti. Moc ráda si to jednou zopakuji, po Praze je míst, která lze vidět! 

Lenko, moc ti děkuji za milou společnost.











Emauzy:


kostel Na Skalce:


zvonice u sv.Štěpána:


rotunda sv.Longina:


kostel na Karlově:




rotunda sv. Jiří na Vyšehradě:







výhledy jako na starou stovku:






















na kole po Francii nebo pěšky po Praze - vyjde to nastejno - lýtka bolí!

Co nepochopím - ve svátek, kdy je všude plno tuzemských i cizokrajných památekchtivých turistů - je mnohé z toho zavřené!