úterý 21. května 2024

Několik témat

 Po pár dnech na bavorském zájezdu jsem nyní na pochybách, jak to uchopit a popsat, fotkami doplnit, abyste vy, milé KOČKY, které se tam nedostanete, mohly samy poznat to hlavní, co je tam zajímavého k vidění. Pravda, nebyl to můj první zájezd do této oblasti, ale byl zase trochu jiný. 

Nemá smysl popisovat detailně den po dni, hradů jsme navštívili a prošli hodně, několik zámků a církevních objektů také, dost pozůstatků a památek na Římany jako zpestření a nemluvě o krásné, jarní, zelené a obdělávané krajině, kudy jsme se v okolí Norimberka pohybovali. Jediné, co mne nenadchlo, byla prohlídka megalomanských staveb, či jejich zbytků po Ádovi a jeho sebrance z doby II.sv. války a před ní přímo v Norimberku.

Čili - rozhodla jsem se, že udělám takový stručný přehled o místech, která jsme navštívili - snad vám moje snaha přijde vhod a ukáže vám Bavorsko mýma očima. Fotek mám hodně, ale budu se snažit vybrat ty, které se líbí mně:

dnes se budeme pohybovat po hradech, které jsme za ty čtyři dny navštívili: kde píšu měkké i, myslím všichni z busu, kde píšu tvrdé y - myslím mne a Janu...

Hrady: Cadolzburg:













Virnsberg:



Pappenheim: a prší







Kipfernberg:


Harburg:














Abenberg:






příště se podíváme jinému tématu na zoubek?