čtvrtek 24. února 2022

Ve Tvrzi

 Párkrát jsem byla na nějaké té výstavě ve tvrzi v Roztokách u Prahy, ať už to byla výstava pokojíčků a hraček s tehdy malou vnučkou, nebo jindy s Janou na prohlídce zámečku, byla tam tehdy podařená výstava o vilách v Dobřichovicích, případně při jiné příležitosti. A to nemluvím o výletě na nedaleký vršek Levý Hradec s jedním z nejstarších kostelů...

( o kterém se píše: 

Na Levém Hradci byl za knížete Bořivoje vybudován první kostel v Čechách, již tenkrát zasvěcený svatému Klimentovi. Původní přemyslovský svatostánek však nemá s dnešní podobou kostela mnoho společného. Byl nejspíš dřevěný a až někdy v 11. století jej nahradila kamenná rotunda, jejíž základy byly objeveny pod podlahou dnes stojícího kostela ). 

koneckonců, nemáme to tam daleko.

Tentokrát jsem se ulakomila na výstavu o panu Suchém a tajně jsem doufala, že tam vezmu mladší vnučku a že jí to přijde vhod. A jak to, milé KOČKY, dopadlo?

Nedostaly jsme se tam, tak vám poskytnu jen pár foto z výletu tamtéž s Janou: a protože Růženka měla ráda hračky, bude foto z výstavy hraček: ráda bych uctila její památku.












promiňte mi nekvalitu, ale mnohde jsem to fotila přes sklo...