neděle 20. února 2022

To není omyl

 Podle fotek by si o mně mohli lidé myslet, že jsem si spletla roční dobu a peču na Vánoce, ale je to jinak. Na včerejší sobotní podvečer jsme se s dcerou domluvily, že se u nás sejdeme, příležitostí k setkání máme v únoru hodně, ale času mají oni málo a tak se to povedlo až teď. Přijeli všichni, dcera, její manžel a obě jejich dcery, a já, jako správná babička, jsem se na ně nachystala s cukrovím a jinými, podle mne mlsky i trochou toho jídla. Popovídalo se, probrali jsme novinky a navzájem jsme se obdarovali.

Čas společně strávený byl pro mne sice vzácný, ale moc mi přišel vhod. Byl to vlastně největší a milý dárek.

Milé KOČKY: takto jsem zpracovala oříšky, jak vlašáky, tak lískáče a pár jablíček. :

to, co vypadá jako zátky od piva, je těsto jako na vanil. rohlíčky z lískáčů, a srdíčka jsou z vlašáků...manžel po nich šel jako by byl týden před Vánocemi.




z těsta jako na rohlíčky:


linecké mi napekla kamarádka Marcelka:



Ač to nevypadá, dobré to bylo! Měli jsme ještě tvarohovou bábovku, linecký koláč s jablíčky, bramborový salát s řízečky...

Dostala jsem krásnou kytku, luxusní bonbonieru, balík VICHY, mísu ve tvaru slepičky - výrobek z keramiky od vnučky, já se mám.Mohla bych klidně mít svátek a narozeniny častěji. Dnes, v neděli, má narozeniny dcera. V ní mám to nejlepší, co mne v životě potkalo.

Divíte se někdo, že náš byt dnes voní hezky vanilkou?

kytka od zetě: