pátek 30. září 2022

Na dovolené

 Míst, kam jsme jezdili na kratší či delší dovolené nebo i máme ještě v úmyslu jet je více, ale jedno z nich je nám velmi milé. Je to kousek od Adršpachu, můžeme si tam opakovaně vyrazit na Broumovsko a nacházíme v té krajině klid, pohodu a také se můžeme s panem majitelem penzionu vybavovat, neb je to za ty roky už náš kamarád.Byli jsme u něho mockrát a velmi si to na Broumovsku užíváme...

Má to i výhodu, že je to asi 100 m od zastávky vlaku, takže leckdy můžeme popojet právě mašinkou, která sem zajíždí od Trutnova a pokračuje na Teplice n.M.

Ještě se nám nestalo, že bychom zde byli zklamaní, no, občas sice i pršelo, ale co naděláte, počasí neporučíte, záleží na tom, kdy se sem rozjedeme.

Milé KOČKY:

Nikdy si neodpustíme cestu do Broumova a obvykle se jdeme také podívat k tomuto kostelíku:

Dřevěný hřbitovní kostel v Broumově:

o něm se píše: Hřbitovní kostel je jednou z nejstarších dřevěných staveb ve střední Evropě a je pozoruhodný svou architekturou i výmalbou interiéru. Kostel je zasvěcen Panně Marii a je výjimečný nejen svým stářím, ale i technikou stavby. Nemá jediný hřebík, ale hrázděnou konstrukci z mohutných dubových trámů. Je to dokonalé tesařské dílo, které přečkalo staletí.








Tohle je naše dočasné ubytování:







Cestou tam se stavíme ve Dvoře Králové:









jeden z obvyklých našich cílů: Hvězda, s báječnými výhledy:





A všude okolo spousta skal, na Broumovsku asi 10 zajímavých kostelů...nedaleko Muzeum Merkuru, zámek vršku kulatýho  - v Náchodě. No, nekup to. Nad Náchodem pevnosti, vybudované těsně před II.sv.válkou...každý si tam něco vybere.