neděle 22. ledna 2023

Bláznivá sobota

 Tak já,  milé KOČKY, vědoma si toho, co mě čeká příští týden za kolotoč, připravím na svém blogu do konce ledna příspěvky ze starších výletů, chystám se vám ty dny čekání na jaro zpříjemnit, jak nejlépe umím a bác ho! - přijde sobota, napadne trochu sněhu a vše, veškeré mé plány, přijdou vniveč, události tu poklidnost rozmetají a rázem je vše jinak. (Jak říká kamarádka Lidka z Příbora!)

To totiž zavolala kamarádka Jana, že by v sobotu ráda někam na výlet a případně alespoň do Prahy.V sobotu ( 21.1.23 ) jsem si ověřila, že to ještě platí a v půl jedné už nás bus unášel k Matičce Praze. Vzaly jsme to přes mokrým sněhem zapadané hradní nádvoří a kolem děsně dlouhé fronty zvědavců, dychtících po  korunovačních klenotech. Po umělecky zdařilém baletu na velmi kluzkých kočičích hlavách jsme přistály u Lobkovického paláce na Pražském hradě - zvědavé na Řád zlatého rouna a na další artefakty ... skvěle jsme si vybraly, vstupné bylo jen 30,- Kč a viděly jsme toho spousty a také: Prahu pod snížkem.Léta jsem toužila vidět obrazy Canaletta a stalo se!

Nezbývá mi než připravené články odsunout na čas, kdy nebude do čeho píchnout a dát sem - asi po tři čtyři dny - aktuality. Přeci nebudu čekat, až se sobotní fotky stanou ležákem!

Nebojte se, milé blogerky, o nic nepřijdete! A jdeme na to:














Studilo, foukalo, klouzalo, občas padal sníh a vypadalo to i jako mlha, proto jsme rády zamířily v Lobkovickém paláci do teplíčka:

















A kdo došel až sem, může se těšit na zítra, slibuji, že bude na co koukat...na mou duši, na psí uši.


Upozornění: ve vstupu musíte odevzat batohy, takže pokud máte nějaké peněženky, doklady a jiné cennosti, je dobré mít malou taštičku...