neděle 29. září 2019

Dobrá knížka

Od mládí jsem ráda četla. Ke knížkám mám vztah a jsem ráda, že jak dcera, zeť i vnučky také rádi čtou.
Každý má sice rád něco jiného, ale i tak.


Asi před třemi lety jsme jeli jako každé prázdniny na týden do přírody s vnučkami a ještě na poslední chvíli jsem namátkově vybrala a koupila holkám knížku, kdyby třeba nebylo pěkné počasí, i když vím, že si obě sebou berou čtení a pastelky a blok na kreslení. A hry.
Knížku jsem tehdy asi desetileté vnučce podstrčila, a řekla jim: každý večer ti bude sestra číst na dobrou noc.
A děly se věci: holky po večeři a osprchování zalehly, starší vnučka opravdu asi ve 20.30hod. vzala knížku a jednu kapitolu mladší vnučce přečetla. Z jejich pokoje se ozývaly salvy smíchu a tak jsem usoudila, že koupě stála za to.
Proto,
moje milé KOČKY,
zkuste svým vnučkám tuhle knížku přečíst, jestli chcete a mají to rády.
Dokud na to mají správný věk.
https://www.zbozi.cz/vyrobek/kocka-linda-poklad-rodiny-marketa-zinnerova/
Dnes už jsou holky starší a čtou jiné knihy, nicméně knížka se schová ,, pro jejich děti,, - tak jako nechtějí dát hračky, nedají ani knížky a stolní hry.
V rodině, kde knížky jako Kocour Modroočko a kachnu Matyldu podle večerníčku, Petiškovu Martínkovu čítanku a jiné takové znají děti téměř zpaměti, se nemůžete divit ničemu.
https://www.knihydobrovsky.cz/matylda-84638?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=7_APR-Albatros|Matylda+84638&utm_content=Matylda&utm_term=kn%c3%ad%c5%beka+sle%c4%8dna+matylda

Hezké chvíle s knížkou a vnoučaty vám přeji.