úterý 20. března 2018

O týden

O víc než týden se minula potřeba něco nafotit a dnešní výlet,
jo, kdyby Dáška F. svoji výzvu napsala později,
měla bych do akce lepší fotky...
ale co už, stalo se,
dnes ráno koukám, sluníčko, modré nebe a tak jsem pozvala svého muže naším autem na výlet.
( přiznám se, že ho využívám hlavně jako šoféra, i když, někdy díky jeho nepříliš mladistvému sluchu jedeme jinudy, ale ... )
takže,
přímo do Mělníka a pak cestou Praotce Čecha, kolem Řípu, s pohledem na kostelík v Cítově a Kostomlatech p. Ř., které tady nebyly, když šel p.Čech okolo a měl už toho harcování dost a řekl si, že se tu zabydlí, taky - co mu zbývalo, most v Roudnici přes Labe ještě nestál a plavat na druhý břeh se jim asi nechtělo...trať tu taky nebyla, aby se svezli dál k Lovosicům a na Ústecko a Děčínsko, hihi.
Cvakla jsem Cítov a Kostomlaty a Říp za jízdy, taky to podle toho vypadá, když má šofér těžkou nohu ( a ani nepřibrzdí ).
V Roudnici jsem to vzala zase jinak, než jindy, dvě kaple, jedna pojišťovna, která mi připomněla Františkovy Lázně ( žlutobílá fasáda ),kolem zámku a pak hurá na náměstí, kde jsme se sešli s mužem u cukrárny a dali si čaj, kávu a něco k tomu. A pak přišel zlatý hřeb - sněženky v jednom hájíčku v jedné obci poblíž Roudnice. U Labe.
Chystala jsem se tam dlouho, dnes se zadařilo.
Našlapovat opatrně, je to chráněné území...
Pak jsme se otočili k domovu, projeli Štětí, chtěla jsem vyfotit kouř ( nebo páru? ) z Počápel, ze dvou komínů se udělalo takové obří bílé X, ale pan L. jel rychle po hrbaté silnici, tak z toho nebylo nic! a vykňourala jsem si kratší zastavení v Liběchově, chudák zámek, je po povodni hrozně zpustlý, obešla jsem ho a nafotila v tomto syrovém stavu.
Pamatuji si ho v jiné kondici, s krásnou expozicí uvnitř.
Snad se jednou zase vzpamatuje.
I tak je mi po dnešním výletě fajn a už kuji pikle na sobotu.
A slíbila jsem kostelík sv. Vojtěcha v Neratovicích, tak ten jsem pofotila hned ráno ...
Máte to tu na stříbrném tácu,
milé KOČKY: