neděle 8. srpna 2021

Na dráze

 I tak by se dala nazvat naše letošní dovolená, kdy jsme týden - tedy obě vnučky a já, jezdily motoráčky na všechny strany denně, a tak jsme daly vydělat jak Českým drahám, tak Arrivě i Regiojetu nebo další firmě, ale přesný název neznám. Vůbec nechápu, proč to Dráhy rozprodaly a proč jezdí na těch tratích tolik dopravců, ale asi jsem stará a už ničemu nerozumím.

Totiž, daly vydělat, to se jen tak říká, milé KOČKY,  ale pravda je, že já, osoba nad 70 a vnučky, osůbky do 18 let, jsme měly cestování dostupné či přijatelné, poměrně levně jsme se přesouvaly na vybraná místa. Benešov nad Ploučnicí leží na trati z Děčína do České Lípy a nebo naopak do Rumburka a Varnsdorfu, v Benešově se trať rozvírá jako velké Y. Takže na tři strany a v Děčíně je několik možností, kam přestoupit, to samé v Č.Lípě nebo na severu v Rybništi,, vlaky jezdí až do Liberce a tak není problém navštívit třeba Kryštofovo údolí nebo Máchovo jezero a podobně. Jen by to chtělo slunečné počasí a delší dobu, týden je pro nás málo. Už jsme to tam brázdily loni, ovšem Děčínsko a Českolipsko toho nabízí hodně.

Tak se moje milé blogerky opatrujte, dbejte na zdraví a rozmazlujte nejen rodinu, nýbrž i sebe. Nikdo jiný to za vás neudělá! Těším se s vámi za týden na shledanou.

Vaše Jiřina