pátek 8. prosince 2023

To nejlepší nakonec

 Těšení, to mě baví,  proto se mi nikdo nemůže divit, že mě další program lákal: cesta nás zavedla do města Kufstein s pevností nebo, chcete-li, hradem Josefsburg - cestu jsem si krátila focením z rozjetého busu a proto jsem musela později hodně fotek vyhodit. Provedu vás, milé KOČKY, a snad si tohle místo také oblíbíte, i když si jízdu lanovkou nahoru na hrad jen tak prohlídnete...nezažijete to třesení a výhledy dolů na město. 





Řeka Inn se tu jeví jako pořádný tok.










vtipné bylo, že vstup na hrad ( pevnost ) byl pěšky nebo lanovkou za stejnou cenu - 6.50 euro, tak jsme se rozhodovaly, co je lepší, uštvat se při výstupu, nebo umírat strachy ve společnosti dalších šesti odvážlivců - lanovka je pro osm dospělých osob. Zvítězila pohodlnost:









jedno z nádvoří hradu:













Smutné bylo, že tu čas rychle utíkal, prošli jsme se kolem 600 let staré hospody nepřetržitě provozované a po několika hodinách v mrazivém a slunečném počasí jsme město opustili a namířili jsme si to k domovu. To abychom po deváté večer zakotvili v Praze u Hl.n. a vydali se různými dopravními prostředky domů.

Na dálnici Německem:







a budou další cesty za poznáním...třeba vás, milé blogerky, zase vezmu sebou?