úterý 5. října 2021

Zapomenutý výběžek

 Někdo si může mylně vykládat, že o jednom Výběžku naší republiky jsem se tu zapomněla zmínit. Ale to je omyl, bylo jen více témat na zveřejnění a tento jsem si tedy nechala na později. To já tak mívám, ale, abych nezapomněla, udělám si pomyslný uzel, v tomto případě si předpřipravím příspěvek a později ho dotvořím a v pravou chvíli pustím do blogového světa a ať si žije svým životem. 

Tak tedy: Frýdlantský výběžek a jeho lákadla:

Hrad Frýdlant, město Frýdlant, Hejnice, Lázně Libverda a Obří sud, též mnohá další místa stojí při dobrém počasí za návštěvu, z Hejnic vystoupat na Ořešník, do zdejších Bučin, zapsaných letos v UNESCO, mnozí si udělají výlet na rozhlednu na pořádnou horu Smrk? - a také není od věci navštívit hrad Grabštejn, sice není úplně ve Výběžku, ale byla by chyba ho minout cestou do tohoto prostoru.

Mohu dosvědčit, že tady, na polském pomezí, můžete, pokud máte dost času a není zrovna covid situace, také vyrazit do Zhořelce a Budyšína, případně na spoustu dalších památek.

Doložím svá tvrzení pár obrázky z tohoto, nedaleko Liberce položeného, zákoutí:

Frýdlant - to je mimo jiné také Albrecht z Valdštejna: .................................................................................(chcete si počíst? - 

viz třeba https://cs.wikipedia.org/wiki/Albrecht_z_Vald%C5%A1tejna )










přesuneme se do Hejnic : basilika













Milé KOČKY. to ostatní si jistě rády prohlédnete jindy a osobně. Moc vám přeji krásné výletování. Vaše Jiřina