čtvrtek 6. června 2024

Dárek nad dárky

 Před časem mi naši mladí slíbili výlet a na mé přání a po dohodě jsme si usmysleli, že to bude na tři dny a to do Budyšína - pátek, sobota a neděle - tedy 31.5. - 2.6.24 - s výletem v sobotu do Bad Muskau a na výletě mne napadlo, že ještě přidáme Kromlau. ( Jarušce z Rbk moc děkuji za spolupráci po tlf.! )

Milé KOČKY, do poslední chvíle jsem si přála pěkné počasí a ono se nám to povedlo jen půl na půl. Cestou tam a cestou zpátky boží dopuštění na dálnici, ale na místě a na výletě do Bad Muskau musím s povděkem konstatovat, že to ušlo a dokonce se dalo i fotit! Ubytování objednala dcera moc pěkné, měli jsme se báječně. Mladí mne rozmazlovali, ač jsem se červenala...Pokusím se vám, milé KOČKY, přiblížit jak město Budyšín/Bautzen, tak zámek s parkem v Bad Muskau, případně park v Kromlau. 

Pro dnešek začněme od prostředka - výpravou do Bad Muskau - zámek byl částečně pod lešením, finišují tady opravy, hranici mezi státy zde tvoří řeka Nisa a tak park částečně je v Německu a větší část zámeckého parku se nachází v Polsku! Věnovali jsme procházce po parku opravdu hodně času a jistě některým z vás přijdou fotky z něho vhod? Zámek se nám líbil, nadšení jsme byli z toulek v parku. Rovněž tak posezení v kavárně z r.1920 v městečku se nám moc líbilo.

Hranici zde tvoří řeka Nisa:



mapka parku: 























zítra se podíváme o kousek vedle...co říkáte? milé blogerky...