pátek 9. června 2023

Finále

 Jaká by to byla detektivka bez odhalení pachatele? obvykle to bývá tak, že vrah je zahradník, v tomto případě je posledním místem, kam jsme se na tomto povedeném dvoudenním zájezdu podívaly s Janou, město Opole. Jejich Piastovci, něco jako naši Přemyslovci, jsou tam pohřbeni a mnohé jiné informace o dějinách tohoto města jsme si vyslechli a někteří je také hned zapomněli.

Chvilku jsme šly s paní průvodkyní a posléze jsme se s Janou osamostatnily a pobíhaly jsme s foťáky po městě a zkusily si ho nafotit po svém, takže tu kostel, tu radnice, tu fronta zajímavých domů a případně řeka Odra, posezení u malého piva - co byste, milé KOČKY, více od nás čekaly? 



























Kolem radnice můžete na chodnících spatřit hvězdy polských zpěváků a pod...můžete se tu setkat s výrazem Opolské Benátky, a jiné zajímavosti. Město nevelké, příjemné.


Jsem moc ráda, že jste mi dělali společnost, milé blogerky a blogeři...
cestou domů jsme minuli Otmuchovské jezero, aniž by nám bus zastavil byť na jedinou fotku a nebo v městečku Paczkow - polském Carcassonnu! ale co, už jsem tam byla dříve...hnali jsme se k Náchodu a pak domů. Pěkné to bylo!