neděle 25. dubna 2021

Opočno

Dnes vás, 

milé KOČKY, 

chci vzít na zámek a do městečka, kde jsem poprvé byla s mamkou ještě jako holčina školou povinná, a to si pište, že to je už dávno. Jedná se o Opočno, každému mlsounovi hned naskočí zmrzlina z Opočna?! Pak, to jsme chvíli neměli auto, jsme tam jeli s mužem vlakem a navštívili jsme tehdy i nedaleké městečko Dobrušku. Později jsme se zde zastavili vícekrát, když jsme jeli autem okolo, jak Opočno, tak Dobruška nebo Náchod a Nové Město nad Metují byly naším častým cílem.

Zkusím sem dát pár fotek, abych vám naladila vaše cestovatelské touhy tímto směrem. Jestli se vám tam nebude líbit, můžete si stěžovat v Horní Poustevně na nádraží, já jsem tímto pro vaši pohodu udělala maximum.

O historii zámku, případně památkách ve městě, vám tady nic říkat nebudu, protože jsou velmi zajímavé a až tam přijedete, sami si je zjistíte a objevíte, přeci vás o to napětí teď nepřipravím! Mohla bych vám polechtat vaši zvědavost, ale ne. Raději se pojďme pokochat:

vybrala jsem pro vás fotky z jednoho výletu, kdy jsme na rozdíl od jiných, podobných,  jeli přibližně tuto trasu: Chlumec n.C. ( sedláci u Chlumce ), skanzen Krňovice, Opočno - městečko a zámek, pak zpátky jsme to valili ( jak říkají Brňáci ) přes Miletín a Jičín domů.

cestou:



Chlumec nad Cidlinou  - tady můžete navštívit jak Karlovu Korunu, tak Loretu a dvě muzea a také malou železnici...jukněte do mapy! a stavit se u pomníku Sedláků u Chlumce...

(pochybuji, že by dnešní zemědělci pochodili lépe!)





skanzen Krňovice: tady si spravíte chuť a náladu...







mohla bych předstírat, že v hrnkách byl horký grog a zamlžil mi fotku, ale nenechte se ode mne ošálit, jen jsem to špatně nafotila!...












Opočno: nedoporučuji tady spěchat...


























těžko někdo může něco namítat, že jsou to fotky z výletu v červnu 2018? čerstvější zatím nemám...